Testēju Microsoft Hyperlapse (Pro) ar GoPro HERO4 Silver

microsoft hyperlapse pro desktop windows 8.1

Pēdējā laikā esmu aizrāvies ar video un foto. Tā rezultātā, vēlējos izmēģināt Microsoft Hyperlapse PRO ar savu GoPro HERO4 Silver. No sākuma biju izveidojis daudz īsāku pastaigas video ar NIKON D5200, diemžēl to Microsoft Hyperlapse Pro neatpazina kā derīgu. Par laimi, 1. jūlijā bija iespēja nofilmēt jaunu pastaigu video jau ar GoPro HERO4 un zemāk ir rezultāts (vai skaties video YouTube kanālā).

Microsoft Hyperlapse Pro tests ar GoPro HERO4

https://youtu.be/gDPdB3SVYHw

Video speciāli nemēģināju ierakstu balansēt, lai pārbaudītu cik ļoti Hyperlapse programma spēs stabilizēt video un padarīt to baudāmu. Kopš esmu aizrāvies ar foto un video, sāku iepazīt daudz un dažādas lietas, kuras agrāk neinteresēja. Pieķēru sevi pie domas, ka garie video no fotogrāfijām (time lapse). Ja seko manam YouTube kanālam, tad var redzēt, ka ir iepatikušies saullēkti un saulrieti.

Tomēr hyperlapse veidošana ir mazliet citādāka un parasti nepieciešama lielāka pacietība un precizitāte, jo pati kamera visu laiku tiek pārvietota. Daļējo šo problēmu atvieglo tieši Microsoft izstrādātā Hyperlapse programma, jo man kā lietotājam ir iespēja veidot hyperlapse video no cita video, nevis no vairākiem simtiem (vai pat tūkstošiem) fotogrāfiju.

Par Microsoft Hyperlapse Pro

microsoft hyperlapse pro desktop windows 8.1

Microsoft Hyperlapse ir domāta cilvēkiem, kuri ieraksta garus video, staigājot pa apskates vietām un ierakstīšanas procesā neizmanto stabilizatorus. Tāpat tiem, video, kas parasti ir ļoti gari (kā timelapse), līdz ar to apstrādes procesā video tiek paātrināts. Noklusētās paātrinājums ir 8. Šāds ātrums visticamāk būs noderīgs tikai ļoti gariem video.

Kā skaidro izstrādātāji, tad programma domāta, lai garos video varētu ētrāk parādīt citiem un nebūtu garlaicīgi vērot 5-20 staigāšanu apkārt, ja galvenos katrus var “saspiest” ātrākā versijā.

Pieejamība

Programma ir pieejama gan mobilās aplikācijas veidā gan “parastajiem” datoriem. Es izmantoju datora versiju, kurai ir pielikts nosaukumā PRO. Diemžēl šobrīd datora versijas video tiek uzlikta ūdenszīme, kuru esot plānots nākotnē noņemt. Skatīsimies.

Diemžēl uz mana veca telefona nekādas aplikācijas vairs nav iespējams ieinstalēt, līdz ar to tur netika testēts. Pagaidām neesot pieejams iPhone versijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *