Divas nedēļas ar Windows 10 (galerija)

Microsoft Windows 10. Pirmais skats.

Apmēram pirms divām nedēļām uzstādīju jauno Windows 10 un gaidīju, kas nu būs, jo pēc Windows XP, mana pieredze bija tikai ar Windows 8 / 8.1.

Neslēpšu, ka tas vairāk bija nepieciešams laika ekonomijas dēļ, jo bija paredzēti daudzi darbi un nevēlējos  starp darbiem piedzīvot pārsteigumu, ka kaut kas nedarbotos.

Pēc vairāku minūšu gaidīšanas un vairākām datora pārlādēm, beidzot jaunais Windows 10 bija gatavs lietošanai.

https://instagram.com/p/5vljehnoV1/

Izrādās dažus samulsināja teksts “Welcome back”, bet tas visticamāk dēļ tā, ka restartēju papildus reizi, pirms vispār saku lietot.

Pirmā pieredze bija pozitīva

Pirmā pieredze bija pozitīva, jo likās, ka ir sācis ātrāk strādāt dators, bet iespējams tas bija tikai negulētās naksts nogurums, kurš radīja šādu ilūziju. Lai gan, tagad pēc divām nedēļām joprojām liekas darbojas ātrāk.

Kas man nedarbojās uz Windows 10

Vienīgās programmas un uzstādījumi, kas nedarbjās kā vajaga bija tie, kuri bija kaut kādā veidā īpaši pielāgoti vai stipri atšķirās no standarta instalācījām.

Licences?

Visas licencētās programmas darbojās. Šis bija viens no kritiskajiem punktiem, jo man kā mājas lapu izstrādātājām un “satura producentam”, bija svarīgi, lai darbojas Adobe Photoshop, Premiere Pro un citas maksas programmas satura veidošanai un mājas lapu programmēšanai.

Viss bija pa smuko.

Otrā datorā pat pēc Windows 10 uzlikšanas radās, ka atkal varu izmantot Adobe testa versiju. Vēl neesmu ieslēdzis, bet pieļauju, ka tas tikai līdz brīdim, kad autorizēšos Adobe pakalpojumā, kurā jau būs reģistrēts, ka reiz trial esmu izmantojis 🙂

Vispārīgais vērtējums

Nepierasti. Ņemot vērā, ka strādāju ar skārienjūtīgo ekrānu, bija jāpierod, ka islēgšanas poga atrodas citur un 2 pieskārienu vietā nepieciešami tagad 3. Tāpat bija jāpārkārto programmu izvēlne, jo man 8.1 izkārtojums uz portatīvā bija ļoti parocīgi sakārtots. Bija atkal jāpārkārto. Bet tie ir sīkumi, pēc 8.1 lietošanas ir OK.

Microsoft Windows 10. Pirmais skats.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *