Sems Altmans pievienojas Microsoft [+video]

Sems Altmans (Sam Altman)

Tehnoloģiju nozare piedzīvoja jaunu pavērsienu, kad Microsoft paziņoja par Sema Altmana pievienošanos uzņēmumam kā jaunās progresīvās mākslīgā intelekta (AI) pētniecības komandas vadītāju. Šis izraisīja plašu interesi un diskusijas, turklāt tas sekoja pēc tikai 48 stundām pēc Altmana negaidītās atbrīvošanas no OpenAI, kur viņš bija viens no dibinātājiem un ievērojams AI jomas pārstāvis.

Pievienošanās Microsoft

Altmans bija viens no vadošajiem darbiniekiem OpenAI. Viņa atbrīvošana no amata izraisīja lielu satraukumu tehnoloģiju industrijā, un daudzi Silīcija ielejas vadītāji, tostarp bijušais Google izpilddirektors Ēriks Šmits, izteica atbalstu Altmanam. Šo notikumu attīstības rezultātā radās spekulācijas par iespējamu Altmana atgriešanos OpenAI, taču tā vietā viņš pievienojās Microsoft, kas ieguldījusi miljardus ChatGPT izstrādātājā OpenAI.

Emets Šīrs – OpenAI jauns pagaidu vadītājs

OpenAI logo ar tekstu
OpenAI logo ar tekstu

OpenAI jaunais pagaidu vadītājs kļuva bijušais Twitch izpilddirektors Emets Šīrs. Šīrs paziņojumā norādīja, ka uzņemšanās šajā amatā ir “vienreizēja iespēja dzīvē”. Tomēr viņš arī kritizēja veidu, kā noritēja Altmana atstādināšana, norādot, ka tas “nopietni bojājis mūsu uzticību”.

Šīrs, kā Twitch līdzdibinātājs un vadītājs, uzteica savu unikālo prasmju un pieredzes kopumu, kas ļaus virzīt OpenAI tālāk. Neskatoties uz savu optimistisko skatījumu uz tehnoloģijām, viņš ir paudis bažas par AI radītajiem potenciālajiem eksistenciālajiem draudiem. Jūnijā viņš salīdzināja AI tehnoloģiju ar “desmit reizes spēcīgākiem kodolieročiem, ko var izgatavot no smiltīm un balinātāja”.

Neskatoties uz to, precīzi iemesli Altmana atstādināšanai no OpenAI paliek neizskaidroti. Uzņēmums apsūdzēja viņu par nepietiekamu atklātību komunikācijā ar valdi, bet nekonkretizēja apsūdzību. Savukārt Šīrs ir apņēmies pieaicināt neatkarīgu izmeklētāju, lai izpētītu visu notikušo procesu.

Nedēļas nogales notikumu ietekme uz AI un tehnoloģiju nozari

Šis notikums ir radījis lielas diskusijas un spekulācijas tehnoloģiju nozarē. Daži OpenAI darbinieki un augstākā līmeņa vadītāji sociālajos tīklos izteica viedokli, ka “OpenAI nav nekas bez saviem cilvēkiem“. Šie notikumi norāda uz lielām pārmaiņām AI industrijā, kuras iespējams ietekmēs gan OpenAI, gan Microsoft nākotni.

Drīz pēc Altmana aiziešanas arī vairāki citi darbinieki bija uzrakstījuši atlūgumus. Un vēl vairāki darbinieki bija izteikuši ultimātu OpenAI, ja Altmans neatgriezīšoties arī viņi pametīšot OpenAI un dosies tur, kur dosies Altmans.

Microsoft pārstāvis Dens Aivs (Dan Ives) no investīciju firmas Wedbush Securities uzskata, ka šī epizode stiprina Microsoft pozīcijas, bet atspoguļojas slikti OpenAI pusē. Viņš raksturo notikumus kā “kaunpilnu cirku”, kurā Microsoft veicis izšķirošu gājienu, lai pārņemtu iniciatīvu.

Sema Altmana pievienošanās Microsoft un viņa iepriekšējā loma OpenAI rada aizraujošus un svarīgus jautājumus par tehnoloģiju nozares nākotni, AI attīstību un vadošo spēlētāju stratēģijām šajā dinamiskajā laikmetā.

One Reply to “Sems Altmans pievienojas Microsoft [+video]”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *