OpenAI vadības maiņa: Mira Murati kļūst par pagaidu izpilddirektoru Sema Atlmana vietā

OpenAI logo ar tekstu

OpenAI, viena no vadošajām mākslīgā intelekta izstrādes kompānijām, paziņoja par nozīmīgu vadības pārmaiņu. Sems Altmans (Sam Altman), līdzšinējais izpilddirektors un valdes loceklis, atkāpjas no amata, un Mira Murati, kompānijas tehnoloģiju direktore, ir iecelta kā pagaidu izpilddirektore. Šīs pārmaiņas notiek laikā, kad OpenAI turpina būt globālās AI industrijas priekšgalā, taču saskaras ar jauniem izaicinājumiem un stratēģiskām izvēlēm.

Mira Murati

Mira Murati, piecus gadus strādājot OpenAI vadībā, ir bijusi būtiska kompānijas attīstībā. Viņas unikālās prasmes un dziļā izpratne par uzņēmuma vērtībām, operācijām un biznesu, kā arī vadība pētniecības, produkta un drošības jomās, ļauj viņai efektīvi pildīt pagaidu izpilddirektores (interim CEO) lomu. Turklāt viņas pieredze AI pārvaldībā un politikā ir vērtīgs ieguldījums, kas, pēc valdes domām, nodrošinās nevainojamu pāreju laikā, kad tiek meklēts pastāvīgs izpilddirektors.

Sems Altmans

Sema Altmana aiziešanas iemesls ir saistīts ar valdes secinājumiem par viņa nekonsekvento komunikāciju ar valdi, kas traucēja tās spēju veikt savas atbildības. Rezultātā valde zaudējusi uzticību viņa spējai turpināt vadīt OpenAI.

Valde paziņojumā izteica pateicību Semam Altmanam par viņa ieguldījumu OpenAI dibināšanā un attīstībā, bet uzsvēra nepieciešamību pēc jaunas vadības. Kā kompānijas pētniecības, produkta un drošības funkciju vadītāja, Mira Murati ir izcili kvalificēta, lai pildītu pagaidu izpilddirektores lomu. Valdei ir pilnīga uzticība viņas spējai vadīt OpenAI šajā pārejas periodā.

Gregs Brokmans

Gregs Brokmans (Greg Brockman), valdes priekšsēdētājs, arī atkāpsies no amata, bet turpinās darbu uzņēmumā, ziņojot izpilddirektoram.

OpenAI logo
OpenAI logo

OpenAI tika dibināts 2015. gadā kā nepeļņas organizācija ar mērķi nodrošināt, ka mākslīgais vispārējais intelekts nes labumu visai cilvēcei. 2019. gadā OpenAI pārstrukturizējās, lai varētu piesaistīt kapitālu, vienlaikus saglabājot nepeļņas organizācijas misiju, pārvaldību un uzraudzību. Lielākā daļa valdes ir neatkarīgi direktori, kuriem nav OpenAI akciju. Lai gan uzņēmums piedzīvojis strauju izaugsmi, valdes galvenais pārvaldības pienākums ir veicināt OpenAI misiju un saglabāt tās hartas principus.

2 Replies to “OpenAI vadības maiņa: Mira Murati kļūst par pagaidu izpilddirektoru Sema Atlmana vietā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *