Hugo.lv integrējas ar ChatGPT un piedāvā automatizētu teksta ģenerēšanu un tulkošanu

HUGO.LV un OpenAI ChatGPT integrācija

Valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platformā Hugo.lv ir veikta nozīmīga integrācija ar pazīstamo mākslīgā intelekta risinājumu ChatGPT, atverot jaunas iespējas virtuālo asistentu jaudas uzlabošanai un funkciju paplašināšanai. Šī integrācija ir būtisks solis Latvijas valsts pārvaldes digitalizācijas ceļā, nodrošinot augstāku efektivitāti un uzlabotu lietotāju pieredzi.

HUGO.LV logo
HUGO.LV logo

Hugo.lv platforma, kas jau ilgāku laiku ir bijusi svarīgs instruments valsts pārvaldes iestāžu darbībā, tagad, pateicoties integrācijai ar ChatGPT, var piedāvāt vēl plašākas iespējas. Integrācija ar ChatGPT ļauj tīmekļvietņu virtuālo asistentu treneriem efektīvāk un precīzāk veidot sarunu robotu dialogus, kas ir būtisks faktors, lai nodrošinātu kvalitatīvu un atbilstošu komunikāciju ar sabiedrību.

OpenAI logo ar tekstu
OpenAI, ChatGPT izveidotājs un uzturētājs.

Virtuālo asistentu treneru ikdienas darba uzlabošana

Pievienotās funkcionalitātes ietvaros, Hugo.lv piedāvā treneriem iespēju automatizēti ģenerēt dialogu nolūkus un atbildes, kā arī tos efektīvi rediģēt un pielāgot konkrētajām vajadzībām. Šīs iespējas ir nozīmīgas, ņemot vērā, ka valsts pārvaldes iestāžu tīmekļvietņu virtuālie asistenti ir svarīgi sabiedrības informēšanas un pakalpojumu sniegšanas kanāli.

Integrācija ar ChatGPT ļauj treneriem pārformulēt atbildes tekstus, izvēloties no dažādiem izteiksmes veidiem – īsāk, garāk, formālāk vai draudzīgāk. Tas ļauj iestādēm pielāgot savu komunikāciju atbilstoši konkrētām situācijām un lietotāju grupām, tādējādi veicinot efektīvāku un saprotamāku informācijas nodošanu.

Automātiskās tulkošanas un daudzvalodu atbalsta paplašināšana

Integrācijas rezultātā Hugo.lv ir ieguvis vēl vienu nozīmīgu priekšrocību – automātiskās tulkošanas iespēju 24 Eiropas Savienības dalībvalstu valodās. Šī funkcija ir svarīga, ņemot vērā Latvijas iestāžu nepieciešamību nodrošināt informācijas pieejamību plašākam lietotāju lokam. Hugo.lv ir savienots ar Eiropas Komisijas tulkošanas pakalpojumu “eTranslation”, kas nodrošina augstas kvalitātes tulkojumus, tādējādi atvieglojot komunikāciju ar dažādām etniskajām un valodas grupām.

Projekta NLTP un sadarbība ar “Tilde”

Jaunais pakalpojums ir īstenots Eiropas Savienības atbalstītajā starpvalstu projektā NLTP (Nacionālā valodas tehnoloģiju platforma), un to administrēja “Tilde” sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru un septiņām organizācijām dažādās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šis projekts ir solis uz priekšu valsts pārvaldes saziņas kanālu modernizācijā, nodrošinot ne tikai plašāku pieejamību, bet arī augstākas kvalitātes pakalpojumus.

Nākotnes perspektīvas un iespējas

Integrācija ar ChatGPT ir tikai viens no soļiem Hugo.lv attīstībā. Tas liecina par Latvijas valsts pārvaldes vēlmi uzlabot savu digitālo infrastruktūru un piedāvāt inovatīvus risinājumus sabiedrības vajadzībām. Nākotnē var sagaidīt vēl vairāk uzlabojumu un jaunu funkcionalitāšu ieviešanu, kas palīdzēs nodrošināt efektīvāku un ērtāku komunikāciju starp valsts pārvaldes iestādēm un sabiedrību.

2 Replies to “Hugo.lv integrējas ar ChatGPT un piedāvā automatizētu teksta ģenerēšanu un tulkošanu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *