Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Google. Parunāja par Mākslīgo intelektu.

17. janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Davosā tikās ar Google un Alphabet globālo lietu prezidentu Kentu Volkeru (Mr Kent Walker). Attēls: president.lv

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 17. janvārī Davosā tikās ar Google un Alphabet globālo lietu prezidentu Kentu Volkeru, lai pārrunātu sadarbības iespējas starp Latviju un Google. Šī tikšanās ir nozīmīgs solis Latvijas digitālās un mākslīgā intelekta (MI) jomas attīstībā, kā arī stiprina valsts pozīcijas globālā digitālā ekosistēmā.

Google ieguldījums Latvijā

Prezidents Rinkēvičs atzinīgi novērtēja Google ieguldījumu Latvijas sabiedrības un uzņēmumu digitālajā un kiberdrošības jomā. Tas ietver ne tikai tehnoloģisko atbalstu, bet arī zināšanu un prasmju nodrošināšanu, kas ir vitāli svarīgi mūsdienu digitālajā pasaulē. E. Rinkēvičs īpaši izcēla Latvijas jaunuzņēmumu inovatīvo potenciālu, aicinot Google paplašināt savu atbalstu un sadarbību ar šiem uzņēmumiem. Tas ir svarīgs solis, lai veicinātu Latvijas digitālo pāreju un ekonomisko izaugsmi.

Google paplašināšanās Latvijā

Valsts prezidents un Google pārstāvis apsprieda iespēju paplašināt Google pārstāvniecību Baltijas valstīs. Tas ne tikai stiprinātu Google klātbūtni reģionā, bet arī nodrošinātu būtisku atbalstu vietējiem uzņēmumiem, īpaši attīstot MI risinājumus. Šī sadarbība varētu palīdzēt Latvijas uzņēmumiem efektīvāk izmantot digitālās tehnoloģijas, kā arī veicinātu to konkurētspēju globālajā tirgū.

Mākslīgā intelekta attīstība drošā un atbildīgā veidā

DALL-E variācija par šo tematu.
DALL-E variācija par šo tematu.

Prezidents uzsvēra MI potenciālu dzīves kvalitātes un labklājības uzlabošanā, bet arī pauda bažas par nepieciešamību attīstīt šīs tehnoloģijas drošā un pārdomātā veidā. Tas ir svarīgi, ņemot vērā MI tehnoloģiju straujo attīstību un to ietekmi uz dažādām sabiedrības jomām. Ir būtiski nodrošināt, lai šīs tehnoloģijas tiktu izmantotas atbildīgi un taisnīgi, vienlaikus nekavējot inovāciju attīstību.

Rinkēvičs arī norādīja uz MI izmantošanas iespējamiem riskiem priekšvēlēšanu aģitācijā un demokrātisko procesu ietekmēšanā. Ar MI palīdzību ir iespējams radīt audiovizuālus materiālus, kas ir grūti atšķirami no realitātes, radot iespējamos riskus manipulācijām un dezinformācijai. Tāpēc ir svarīgi attīstīt regulatīvos ietvarus, kas nodrošinātu MI tehnoloģiju caurskatāmību un atbildību, aizsargājot demokrātiskos procesus un sabiedrības intereses.

Šī tikšanās norāda uz nozīmīgu attīstības soli Latvijas un Google sadarbībā, kas varētu atnest ievērojamus ieguvumus ne tikai tehnoloģiju un ekonomikas jomā, bet arī stiprināt valsts drošību un sabiedrības labklājību. Tādējādi tiek veicināta Latvijas pozīcija kā inovatīvas un digitāli progresīvas valsts starptautiskajā arēnā.

2 Replies to “Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Google. Parunāja par Mākslīgo intelektu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *