ChatGPT sasniedz 200 miljonus lietotāju nedēļā. Vai esi viens no viņiem?

OpenAI logo

Ja šķiet, ka ChatGPT kļūst lēnāks, tas varētu būt tāpēc, ka 200 miljoni cilvēku nedēļā ir aizņemti sarunās ar ChatGPT. OpenAI radītais mākslīgais intelekts ir sasniedzis izaugsmi, dubultojot lietotāju skaitu no 100 miljoniem pirms deviņiem mēnešiem. Šis straujais pieaugums norāda uz to, ka arvien vairāk cilvēku izmanto MI tehnoloģijas, lai risinātu ikdienas problēmas un uzlabotu savu dzīvi, sākot no darba uzdevumiem līdz pat izklaidēm tiešsaistē.

ChatGPT lietotāju skaits ir dubultojies 9 mēnešos

OpenAI nesen paziņoja, ka ChatGPT lietotāju skaits ir dubultojies. Un ne tāpēc, ka cilvēki beidzot sapratuši, ka MI ir nākotne, bet gan tāpēc, ka tas palīdz atrisināt ikdienas problēmas, piemēram, “kā iestatīt printeri”, “kā uzrakstīt aizraujošu e-pastu” un “kā nepiededzināt piena putru”. Sems Altmens, OpenAI izpilddirektors, ar smaidu uzsver, ka cilvēki izmanto ChatGPT, lai risinātu problēmas, kuras viņi nemaz nevēlas risināt paši.

Tagad tas ir arī nedaudz nopietnāk – 92% Fortune 500 uzņēmumu izmanto OpenAI produktus (arī es, bet bez miljoniem 😉 ). Jo tad, kad jums ir jāpārdod miljons jaunu produktu, pēdējā lieta, ko vēlaties, ir rakstīt pašrocīgi visus tos e-pastus. Vēl jo vairāk tā, lai tas neizskatās pēc kārtējā e-pasta templeita, ko visi saņem vienādu.

GPT-4o Mini

Tagad parunāsim par GPT-4o Mini – OpenAI jaunākais mazais brīnums, kas ir tik energoefektīvs, ka pat jūsu vecajam klēpjdatoram tas liks justies jaunam un spraunam,… ja vien citas prasības tas joprojām varēs izpildīt koda izpildei caur API. Modelis ir tik mazs un pieticīgs savās resursu prasībās, ka varētu strādāt pat uz datora, kurš domāja, ka pēdējais “updeits” bija interneta “Dial-up” laikos. Varbūt. Kopš GPT-4o Mini ieviešanas OpenAI API izmantošana ir burtiski eksplodējusi. Tagad, pateicoties GPT-4o Mini, vairāk cilvēku nekā jebkad agrāk izmanto MI, lai rakstītu gudrākus emuārus, veidotu tīmekļa vietņu aprakstus, vai, jā, vienkārši jautā kā labāk meklēt perfektos kaķu GIF, meme vai ko nu tur mūsdienās meklē un lieto – es tam tāpat esmu par vecu.

OpenAI logo ar tekstu
OpenAI logo ar tekstu

Jauns izaicinājums arī citiem MI uzturētājiem un attīstītājiem

Kas tad notiek mākslīgā intelekta pagalmā: Google un Microsoft arī cenšas iekost lielo MI pīrāgu, bet ChatGPT joprojām ir karalis. Un, pateicoties šai eksplozīvai izaugsmei, OpenAI vērtība drīzumā varētu pārsniegt 100 miljardus dolāru. Tātad, ja jūs domājāt, ka tikai jūsu viedtālrunis sapņo par MI nākotni, padomājiet vēlreiz. Ar Apple un Nvidia iespējamiem ieguldījumiem, šis čatbots varētu drīz kļūt par kaut ko daudz lielāku nekā tikai jūsu virtuālo sarunu partneris.

ChatGPT tagad ir 200 miljoni aktīvo lietotāju nedēļā, kas nozīmē, ka nākotnē vēl vairāk cilvēku sarakstīsies ar mākslīgo intelektu, un, iespējams, drīz vien tavi rīti sāksies nevis ar kafiju un ziņām, bet gan ar sarunu ar savu datoru par to, kas šodien ir svarīgāk – lasīt e-pastus vai …


Atsauces:

  • theverge.com/2024/8/29/24231685/openai-chatgpt-200-million-weekly-users
  • reuters.com/technology/artificial-intelligence/openai-says-chatgpts-weekly-users-have-grown-200-million-2024-08-29/
  • arstechnica.com/information-technology/2024/08/chatgpt-hits-200-million-active-weekly-users-but-how-many-will-admit-using-it/

One Reply to “ChatGPT sasniedz 200 miljonus lietotāju nedēļā. Vai esi viens no viņiem?”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *