Amazon Alexa izmantos Claude AI

Amazon Alexa logo

Ir dzirdēts, ka Amazon plāno veikt lielas izmaiņas savā populārajā virtuālajā asistentē Alexa. Pēc vairākiem gadiem, kuros Amazon attīstīja Alexa, izmantojot savu tehnoloģiju, uzņēmums tagad, šķiet, apsver iespēju pievērsties jaunajam mākslīgajam intelektam Claude AI, kuru izstrādājusi Anthropic. Kāpēc gan? Vienkārši – Claude AI varētu padarīt Alexa vēl gudrāku un ātrāku. Tas ir kā pāriet no riteņiem uz sporta automašīnu. Ātrāk, spēcīgāk un ar mazāk avārijām, cerams.

Alexa + Claude AI

Claude AI ir salīdzinoši jauns spēlētājs mākslīgā intelekta pasaulē, un tas jau ir izpelnījies atzinību par spēju labāk izprast un reaģēt uz komandu. Salīdzinot ar to, Amazon jaunās paaudzes generatīvais AI Alexa pagaidām nav izrādījis pieteikošas zināšanas – testos tas bieži kavējas un kļūdās. Amazon vēlas palikt konkurētspējīga cīņā ar tādiem gigantiem kā OpenAI ChatGPT, tāpēc saprot, ka ir nepieciešams uzlabot Alexa. Un, ja Claude AI varētu palīdzēt to paveikt, tad kāpēc gan neizmantot šo iespēju?

Tad Claude AI vai…?

Lai gan Amazon apsver Claude AI ieviešanu, tas nenozīmē, ka uzņēmums pilnībā atteiksies no savas tehnoloģijas. Drīzāk Amazon plāno apvienot savus modeļus ar ārējiem, piemēram, Claude AI, lai nodrošinātu vislabāko pieredzi lietotājiem. Tas ir kā gatavot maltīti, pievienojot dažādas sastāvdaļas, lai iegūtu ideālu garšu. Šī pieeja palīdzēs Amazon piedāvāt lietotājiem vislabāko un konkurētspējīgāko Alexa versiju.

Amazon Alexa logo
Amazon Alexa logo

Maksa?

Protams, ne viss ir par brīvu, un arī Amazon to zina. Plānots, ka uzlabotā Alexa versija, kas izmantos Claude AI, varētu būt pieejama par maksu – no 5 līdz 10 dolāriem mēnesī. Tas ir līdzīgi kā maksāt par premium abonementu savā iecienītajā lietotnē. Bezmaksas versija, protams, joprojām būs pieejama, bet tai varētu pietrūkt dažu no foršākajām funkcijām, piemēram, sarežģītākām balss komandām un uzlabotām satura veidošanas iespējām.

Vai Claude AI patiešām padarīs Alexa tik gudru, kā tiek solīts? Un vai lietotāji būs gatavi maksāt par šo uzlabojumu? Laiks rādīs…

One Reply to “Amazon Alexa izmantos Claude AI”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *