“Apturi Covid” mobilā lietotne jau ir pieejama

Apturi COVID mobilā lietotne.

Jau iepriekš rakstīju, ka tiks veidota mobilā aplikācija “Apturi Covid”. Šodien to beidzot publiskoja plašākai publikai.

Apturi COVID mobilā lietotne. Skati.
Apturi COVID mobilā lietotne. Skati.

Pēc būtības tā ir ļoti vienkārša – dažas iespējas, lai ieslēgtu apziņošanu, statistika par COVID-19 izplatību Latvija un informatīvā daļa ar atbildēm.

Instalē un aizmirsti

Apturi Covid” lietotne ir radīta, lai palīdzētu Latvijā ierobežot vīrusa izplatību, un ātrāk uzzinātu, vai esi bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušo.

Pēc būtības lietošana ir ļoti vienkārša, to var ieinstalēt un aizmirst. Jo, cik saprotu, kamēr nav kontakts ar kādu COVID-19 sasirgušo, nekas īpaši nenotiks.

Daži nenozīmīgi mīnusi

Apkopoti arī manā Twitter ierakstā: https://twitter.com/rolandinsh/status/1266295873354391555 (tikai 2)

Sīkā druka

Man patīk biežāk lasīt kā nelasīt dažādu aplikāciju lietošanas noteikumus. Arī “Aptur Covid” tādi ir kopā ar privātuma politiku. Šajā sakarā aplikācija bez ekrāna palielināšana un dažiem papildus vēl ar brillēm ir grūti ar tiem iepazīties. Lieki, laikam, arī piebilst, ka mājas lapā esošais teksts nav īss, kas neatvieglo lasīšanu.

Kā salabot? tā vietā, lai sūtītu lietotājus uz nepiemērotu lapu mobilajām ierīcēm, tos var ielikt pašā lietotnē, līdzīgi kā statistikas un atbilžu lapas/skati aplikācijā.

ArkartasSituacija.gov.lv

Arī saite uz detalizēto informāciju ir kā ārējā saite uz arkartassituacija.gov.lv mājas lapu, kura, lai arī bija veidota mobilajām lietotnēm, kaut kur pa vidu ar infografikām nobrukusi sanāca.

arkartassituacija.gov.lv un "Apturi Covid"
arkartassituacija.gov.lv un “Apturi Covid”

Ne visiem uzreiz pieejama

Lietotne izrādās uzreiz visiem nav pieejama un aplikācija tikai izredzētajiem ar jaunākiem telefoniem.

Kas īsti neesot patiesība. Nepieciešams tikai atjaunot, piem., iPhone, versijas, lai būtu pieejamas visas iespējas.

Lietotne pieejama no iOS 13.5 un Android 5.0 versijām.

Kopsavilkums: uzstādīt un aizmirst

Aplikācija ir tik vienkārša, ka patiešām to var uzstādīt un aizmirst un cerēt, ka NEKAD nevajadzēs saņemt vai sūtīt paziņojumu par iespējamo kontaktu ar COVID-19 saslimušo vai pašam tāds ir.

Jebkuras šeit uzskaitītās nepilnības nav kritiskas un vairāk estētiskas, kas būtiski neietekmē mobilās aplikācijas lietošanu.

Citādi – ļoti vienkārša un īsti neko vairāk arī no informatīvas mobilās aplikācijas nevajag.

Vairāk “Apturi Covid” mājas lapā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *