Windows 11 lietotne (Windows App) pieejama arī Apple un Android

Microsoft Windows App. 2024. gada septembra ekrānkopija. microsoft.com

Microsoft Windows App pieejama visās galvenajās platformās – Windows, macOS, iOS, iPadOS un tīmekļa pārlūkprogrammās. Tas ir būtisks solis, lai nodrošinātu vienotu un nevainojamu pieredzi, piekļūstot virtuālajām vidēm un lietojumprogrammām. Android lietotājiem vēl būs jāpaciešas, jo publiskā priekšskatījuma versija ir “drīzumā gaidāma”, bet tā jau ir redzama apvāršņos.

Microsoft Windows App

Galvenās atziņas:

  • Vienota pieredze: Piekļūsti dažādiem Microsoft pakalpojumiem vienā lietotnē.
  • Produktivitātes uzlabojumi: Pielāgojami interfeisi un atbalsts vairākiem monitoriem.
  • Drošības funkcijas: Uzlaboti drošības protokoli lietotāju autentifikācijai.
  • Lietotāju atsauksmes: Pozitīvas atsauksmes no agrīnajiem lietotājiem par ērtumu.
  • Uzņēmumu adopcija: Agrīnie uzņēmumu lietotāji ziņo par efektivitātes uzlabojumiem.
  • Lietotnes pieejamība: Pieejama lejupielādei uz vairākām platformām, Izņemot Android.

Šī lietotne apvieno vairākus Microsoft pakalpojumu vienā vietā – Windows 365, Azure Virtual Desktop, Remote Desktop un vēl daudz ko citu. Tātad, nav vairs jāstaigā starp vairākām lietotnēm, lai paveiktu darbu. Viss ir pieejams vienā lietotnē – mazākas galvassāpes, lielāka produktivitāte.

Produktivitāte

Ja tev patīk kārtība (vai vismaz tu izliecies, ka patīk un pats tam tici), tad tev patiks pielāgojamie sākuma ekrāni. Vari sakārtot lietotnes pēc savas gaumes un prioritātēm, lai viss nepieciešamais būtu acu priekšā. Turklāt lietotne atbalsta vairākus monitorus, kas ir īsts zelta raktuves tālmācības darbiniekiem un tiem, kas mīl “izplesties” uz vairākiem ekrāniem, piemēram, es.

Un vēl viena “odziņa” – USB pārvirzīšana (USB redirection). Tas nozīmē, ka vari pievienot USB ierīces, piemēram, printerus (ja kāds tādu vēl lieto) vai ārējos diskus, un tie vienkārši darbosies. Nav nekādu saderības problēmu – īpaši noderīgs uzņēmumiem, lai ātrāk un vienkāršāk ievada jaunos darbiniekus sistēmu darbībā, neizniekojot stundas, lai noskaidrotu, kā lietot printeri ar virtuālo darbvirsmu.

Drošība bez apgrūtinājumiem

Pēdējos gados digitālajā vidē drošība ir diezgan svarīga. Windows App piedāvā drošības iespējas, piemēram, daudzfaktoru autentifikāciju (MFA), kas nozīmē, ka būs nepieciešama papildu pārbaude, lai piekļūtu. Tas ir svarīgi uzņēmumiem, kur datu aizsardzība ir augstākā prioritāte.

Arī IT administratori būs priecīgi. Lietotne ļauj viņiem vieglāk pārvaldīt lietotāju piekļuvi un tiesības, padarot sistēmu drošāku un vienkāršāku pārvaldāmu. Šo vēlos vēl pārbaudīt, ja/kad būs iespējams 😉

Microsoft Windows App. 2024. gada septembra ekrānkopija. microsoft.com
Microsoft Windows App. 2024. gada septembra ekrānkopija. microsoft.com

Pirmās lietotāju atsauksmes

Agrīnie lietotāji ir izteikuši pozitīvas atsauksmes par Windows App lietotni. Tā tiek novērtēta kā viegli lietojama un ietaupa laiku, kas agrāk tika tērēts, pārejot starp vairākām platformām. Uzņēmumi, kas jau izmanto šo lietotni, ziņo, ka darbinieki ātri pielāgojas jaunajai sistēmai, un tas ir uzskatāms par būtisku uzlabojumu, salīdzinot ar vecākām metodēm.

Daudzi uzņēmumi, piemēram, KRONES AG, jau testē lietotni, un agrīnās atsauksmes ir pozitīvas – lietotne uzlabo darba plūsmas efektivitāti. Šis rīks šķiet ļoti noderīgs, lai uzlabotu darba procesu, īpaši uzņēmumos, kur produktivitāte ir izšķiroša.

Kā iegūt Windows App?

Windowss App and veikali.
Windowss App and veikali.

Lietotne ir pieejama lejupielādei vairākās platformās – Microsoft veikalā Windows lietotājiem, Apple App Store macOS un iOS lietotājiem, Google Play veikalā Android ierīcēm (drīzumā gaidāmā versija), kā arī tieši caur tīmekļa pārlūkprogrammām.

One Reply to “Windows 11 lietotne (Windows App) pieejama arī Apple un Android”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *