Microsoft 365 Copilot Wave 2: ar AI uzlabota ikdienas produktivitāte

Microsoft Copilot

Pirmdien, 16. septembrī, Microsoft rīkoja vienu no tām lielajām, greznajām prezentācijām, kurās nekad neesmu bijis (pagaidām), kur tehnoloģiju kompānijas izliekas, ka to jaunākā programmatūra pārveidos pasauli – un šoreiz viņiem varbūt patiešām ir taisnība. Gan jau ka tikai līdz nākamajam pasākumam, kad būs kas lielāks un labāks. Izlaižot Microsoft 365 Copilot: Wave 2, tehnoloģiju milzis ir laidis klajā virkni ar mākslīgo intelektu darbinātas funkcijas, kas solās padarīt tavu darba dienu produktīvāku, “sadarbīgāku” un, būsim godīgi, mazliet mazāk apnicīgu. Un nē, tas nav vienkārši vēl viens „Clippy” mēģinājums – ja Tu esi pietiekami vecs, lai tādu vispār atcerētos.

Tātad, kas ir tas lielais jaunums ap Copilot Wave 2, un kāpēc tev tas būtu svarīgi? Nu, Microsoft ir iekļāvis AI labumiņus, kas varētu dot tev tādu darba priekšrocību, par kuru esi sapņojis – vai vismaz palīdzēt tev ar prasmīgāk tikt galā ar nepārtraukto e-pasta plūsmu darba e-pastā.

Galvenie gauninājumi Microsoft 365 Copilot: Wave 2

Pirms iedziļināmies visos tehniskajos sīkumos, šeit ir ātrs pārskats par to, ko Wave 2 piedāvā:

  • Copilot Pages: digitālā lapa, tikai ar mākslīgo intelektu, kas darīs visus grūtos darbus, kamēr tu un tava komanda izskatīsieties kā attīstības vadītāji ar 100 gadu pieredzi 😉 (sveiciens tiem, kuri zinās).
  • Excel ar Python: tagad Excel “prot” Python skriptus, ļaujot tev izlikties, ka esi rūdīts datu analītiķis, pat ja tev nav ne jausmas, ko īsti dara datu zinātnieki vai kā attīrīt Excel tās garās rindas ar komatiem un semikoliem.
  • PowerPoint Narrative builder: pārvērš tavu nesakārtoto prezentācijas melnrakstu par kaut ko tādu, kas, iespējams, neaizmidzinās auditoriju vai priekšnieku. Esi gatavs veidot vairāk prezentācijas.
  • AI ģenerēti kopsavilkumi Teams čatos: neklausījies sapulcē? Gulēji? Biji aizņemts ar e-pastu rakstīšanu? Teams nodrošinās, ka izskaties, ka esi bijis uzmanīgs visu laiku.
  • Outlook Prioritizē manu iesūtni (Prioritize my inbox): e-pasta prioritizēšana, tikai ar robotu palīdzību, kas izlemj, kas ir svarīgāks. Un ja neesi dzirdējis par “nosacījumiem” (rules) e-pastā.
  • Word uzlabojumi: labākas sadarbības funkcijas, lai grupu projekti būtu mazāk sāpīgi.
  • OneDrive: ieskats failos, neatverot tos, jo kuram gan ir laiks tam?
  • Copilot aģenti: digitālie AI asistenti, kas automatizē garlaicīgās lietas, atstājot tevi… nu, vairāk garlaicīgas lietas ar ko ikdienā nodaboties.

Paraksim dziļāk, jo visiem mums patīk zināt, cik daudz laika AI ietaupīs mums, lai mēs to varētu nekavējoties tērēt sociālo tīklu pārlūkošanā, plāpāšanā ar kolēģiem vai izlikties, ka pirms sapulces veltīji divas dienas izpētei, lai sagatavotos runāt.

Copilot Pages: sadarbības tāfele

Copilot Pages. iepazīstināšanas video.

Vispirms apskatīsim Copilot Pages – digitālo telpu, kur AI veic visus smagos darbus fonā, kamēr tu un tava komanda apspriežaties par svarīgākajiem punktiem. Iedomājies, ka tu esi sapulcē, un kāds izsaka ideju, kas ir vēl sliktāka par visām pārējām sliktajām idejām. Copilot Pages visu šo uztver reāllaikā, ģenerējot lietderīgu saturu, lai izskatītos, ka jūs patiešām bijāt produktīvi. Tā ir sadarbība, taču ar mākslīgo intelektu, kas nodrošina, ka nekas svarīgs nepazūd – atšķirībā no tava mikrofona savienojuma tajā vienā svarīgajā sapulcē, kur pārējie skaidro kā to ieslēgt Teams.

Plašāk par Copilot Pages paziņojumā.

Excel integrē Python

Excel, kur sapņi par perfekti organizētiem datiem mirst. Bet Wave 2 sniedz Python integrāciju, tāpēc tagad tu vari justies kā datu apstrādes un vizualizācijas guru, pat ja neesi. Neatkarīgi no tā, vai tu esi tas cilvēks, kurš saka: “Man patīk dati” (Mister Eksel), bet slepeni ienīsti visas tās formulas, vai arī tu vienkārši vēlies izlikties, ka strādā ar sarežģītiem datiem, vienlaikus Googlējot “Kā izmantot SUMIF?” – šis atjauninājums ir Tev. Tas paver jaunus ceļus datu manipulācijām, padarot tavus skaistos grafikus vēl ātrāk izveidojamus.

Plašāk Excel Copilot paziņojumā.

PowerPoint narratīvu veidotājs

Tālāk apskatīsim PowerPoint, programmatūru, kas var pat visinteresantākās idejas padarīt garlaicīgas pēc 20. slaida. Jaunais Narratīvu veidotājs (Narrative builder) rīks ir šeit, lai sakārtotu prezentācijas veidošanas procesu, palīdzot izveidot prezentāciju, kas patiesībā ir jēgpilna. Tas strādā ar tava uzņēmuma zīmolu un materiāliem, tāpēc nejauši neizmanto “Comic Sans” atkal. Turklāt AI palīdz izveidot struktūru prezentācijai, nevis vienkārši izlikt nejaušus punktus visur. Tātad, jā, mākslīgais intelekts tagad ir labāks PowerPoint nekā lielākā daļa no mums. Padoms: Ieskaties veidnēs.

Teams čata AI kopsavilkumi

Nu jau attālinātā darba laikmetā Microsoft Teams ir gan svētība, gan lāsts. Sapulces, sapulces un vēl sapulces! toties visi ir laikā. Taču tagad, pateicoties AI ģenerētiem kopsavilkumiem, tev nemaz nevajadzēs pievērst uzmanību sapulču sarunām, mākslīgais intelekts laipni informēs par galvenajiem jautājumiem, kuri tika apspriesti, kuri jautājumi tika ignorēti, un vai tas viens kolēģis atkal sūdzējās par neejošu videokonferences videokameru – arī viņa komentāri būs kopsavilkumā (vai tos tur vajag, jau ir cits jautājums, tāpat vai tas bija sapulces mērķī un tematos). Tas ir kā saņemt citu kolēģu pierakstus par tavu sapulci – ideāli, lai saglabātu informētību, neesot klāt.

Outlook un Prioritizē manu iesūtni

Outlook Prioritizē manu iesūtni

Ja ir viena lieta, kas no rīta ir neizbēgama, uzsākot darba dienu, tā ir pilna iesūtne ar neizlasītiem e-pastiem. Microsoft ieklausīja žēlabās un ieviesa Prioritizē manu iesūtni (Prioritize my inbox), kas izmanto AI, lai sakārtotu svarīgākos ziņojumus no visām “nevajadzīgajām” lietām. Tas nozīmē mazāk laika, kas tiek pavadīts, pārlūkojot vecos e-pastus, un vairāk laika, pievēršoties tam, kas patiesi svarīgs.

Word uzlabojumi

Microsoft Word ir atgriezies un labāk darbojas ar citiem Microsoft produktiem. Jaunie uzlabojumi ļauj vairākiem cilvēkiem strādāt pie dokumenta vienlaicīgi, nepadarot citus trakus. Un, būsim godīgi, kopīgas dokumenta rakstīšanas process bieži vien ir kā dīvains sacensību veids – kurš vairāk ieguldījis darba (sarakstījis vairāk burtiņus). Bet tagad, pateicoties AI, viss tiek organizēts un sakārtots, gandrīz kā personisks redaktors, kas pasargā tevi no pārāk daudzu komatu izmantošanas (vai vispār to nelietošanas).

OneDrive

Ja esi tas cilvēks, kurš vienmēr meklē failu ar nosaukumu “pēdējais-final-v4-2022v5-padodos-numurēt.docx”, tev patiks OneDrive jaunās iespējas. Tagad ir ieskati failiem, vēl pirms tu tos atver, ietaupot tev laiku – jo neviens nevēlas atvērt 12 dažādas versijas, lai noskaidrotu, kura ir pareizā – un ja vēl labotas vairākas vienlaicīgi.

Copilot aģenti: automatizējot garlaicīgās lietas

Visbeidzot, Copilot aģenti ir šeit, lai automatizētu visus atkārtotos uzdevumus, kas liek tev šaubīties par savas karjeras izvēli. Vai vēlies plānot sapulces vai automatizēt apstiprinājumus?

Aģents ir katram gadījumam, ja nav, tad pats vari izveidot pielāgotus aģentus, kas izklausās aizdomīgi līdzīgi kā izveidot sava klona robota versiju, lai darītu visas tās lietas, ko pats nevēlies darīt. Šī ir lieta, ko es gaidīju vis vairāk – AI asistenti/aģenti! Tagad būs iemesls publicēt to rakstu, ko sen jau turu melnrakstos.

Microsoft 365 Copilot Wave 2 ir kā virtuālo asistentu armija, kas ir daudz labāka produktivitātē nekā tu (bet tevi tas tikai iepriecina). Neatkarīgi no tā, vai tu veic datu aprēķinus Excel, izlasi Teams sapulču kopsavilkumus vai beidzot samierinies ar savā e-pasta nerimstošo ziņu plūsmu, šie ar AI darbinātie rīki ir izstrādāti, lai padarītu darbu ātrāku un plūstošāku – bez tā, lai tu justos kā kāmītis ritentiņā.

One Reply to “Microsoft 365 Copilot Wave 2: ar AI uzlabota ikdienas produktivitāte”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *